Skip to:
Skip to:
Valmistelu
10 Minutes
Kokkausaika
120 Minutes
Smuldre gjæren i bakebollen
Varm melken til 37°C og tilsett safranen. La den stå i 2min
Hell blandingen over gjæren slik at den løser seg opp.
Tilsett sukker, majones (gir deg en mer saftig deig) og mesteparten av melet.
Rør sammen (eller bruk kjøkkenmaskinen) til deigen er blank, smidig og nesten slipper bakebollen. Dette tar ca. 10 min for hån dog 5 min i maskin.
Strø mel over deigen og dekk til bakebollen. La stå på et lunt sted til deigen har hevet til dobbel størrelse (ca. 40 min)
Sett ovnen på 250 °C
Strø mel på benken og elt deigen smidig.
Form ut til lussekatter
Fordel de på stekeplate med bakepapir og la de heve med dekke over i 20-40 min.
Pensle med egg og pynt med rosiner
Stek midt i ovnen i 5-10 minutter
Server og nyt!